Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου (2011)

Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου (2011)

Με επιτυχία και σε ενθουσιώδες κλήμα γιορτάστηκαν για δεύτερη χρονιά οι "Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου" στις 29 και 30 Ιουλίου 2011.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Κυνίδαρος και οι επισκέπτες του παρακολούθησαν παραστάσεις χοροθεάτρου από ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές. Με την "Ομάδα Βιωματικής Θεατρικής Έκφρασης Ν.Ε.Λ.Ε. Κυκλάδων" να ανοίγει τη βραδιά με το δρώμενο  "Συναντήσεις..." εισαχθήκαμε στον κόσμο του σύγχρονου χορού ενώ η ομάδα «κι όμΩς κινείται», με τους μουσικούς Κλέων Αντωνίου και Δημήτρη Αποστολάκη να συνοδεύουν την παράσταση "IL paRЯaiso / προς τον παράδεισο" μας ταξίδεψε σε πρωτόγνωρες διαστάσεις του χοροθεάτρου.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την εντυπωσιακή "παρέλαση" των "Quilombo" στους δρόμους του Κυνιδάρου προ(σ)καλώντας μας για τη βραδιά αφιέρωμα στη Βραζιλία και τους χορούς της.  Με την ομάδα "Banzo de Senzala" να μας μυεί στους ρυθμούς της Καποέιρα και να επιδεικνύει τη δύναμη της ευλυγισίας, ο δρόμος για την επέλαση των "Quilombo" ήταν ήδη ανοιχτός. Τα τύμπανα των "Quilombo" δεν άργησαν να ξεσηκώσουν το κοινό και σύντομα οι καρέκλες ήταν άδειες, θεατές ενός πολύχρωμου και πολυποίκιλου χορευτικού μείγματος. Ο dj Stamo Mendez ανάλαβε το τιμόνι μετά τα μεσάνυχτα και μας οδήγησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, χωρίς τους οποίους αυτό το διήμερο Χορού δε θα ήταν πραγματικότητα:

Τους χορηγούς επικοινωνίας:

Τέλος τις οικογένειες των συγχωριανών μας που προσέφεραν τα σπίτια τους για τη φιλοξενία των καλλιτεχνών:

Καρποντίνη Νίκου, Τουμπακάρη Βαγγέλη, Μονδέλου Γιώργου, Κλουβάτου Απόστολου, Τσελέντη Μανώλη, Μονδέλου Δημήτρη και όποιον άλλο βοήθησε και τυχόν μας διαφεύγει.

Οι "Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου" είναι μια εκδήλωση πολλά υποσχόμενη για το μέλλον και ελπίζουμε οι συγχωριανοί μας να είναι πάντα στο πλάι μας σε τέτοιες προσπάθειες που διαφημίζουν το χωριό μας τόσο σε τοπικό όσο και πανελλήνιο επίπεδο αλλά και προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χορούς και μουσικές τόσο πρωτόγνωρες σε όλους μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου 2012 για ακόμη περισσότερο Χορό.

Σχετικά Βίντεο:

Οι Συνδιοργανωτές:

« Πίσω στις Δράσεις