Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Η εταιρεία

Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» ιδρύθηκε το 1991 και η κύρια δραστηριότητά της είναι η εξόρυξη και η εμπορία όγκων μαρμάρου ως ακατέργαστη πρώτη ύλη. Η εταιρεία εδρεύει στον Κυνίδαρο της Νάξου και προμηθεύει πελάτες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πανοραμική άποψη του Κυνίδαρου

Κυνίδαρος, ένα κατεξοχήν λατομικό χωριό

Ο ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Νίκος Καρποντίνης. Ξεκίνησε να εργάζεται σε λατομείο μαρμάρων από την ηλικία των 15 ετών. Με το πέρασμα των χρόνων και με τη συνεχή εργασία του σε διάφορα λατομεία (Νάξο, Διόνυσο, Πεντέλη) ωρίμασε μέσα του το όραμα για ένα δικό του λατομείο στη Νάξο.

Το όραμα του έγινε πραγματικότητα όταν το 1990 καλεί τα αδέλφια του Μανούσο και Αποστόλη και τους προτείνει να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρου Νάξου.

Φωτογραφία του Νίκου Καρποντίνη να οδηγεί έναν εκσκαφέα

Νίκος Καρποντίνης, Νάξος 1972

Φωτογραφία του Αποστόλη και του Μανούσου στα πρώτα κοψίματα του βουνού

Ο Αποστόλης και ο Μανούσος στα πρώτα κοψίματα του βουνού, 1993

Η «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» είναι η πρώτη εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρου που ιδρύθηκε από ντόπιους ιδιοκτήτες μετά από 40 χρόνια λειτουργίας λατομείων μαρμάρου στη Νάξο.

Η έλλειψη κεφαλαίων για μεγάλες επενδύσεις αντισταθμίστηκε από την πολύχρονη πείρα και τη σκληρή προσωπική εργασία. Χάρη σ΄ αυτά αλλά και στην καλή πρώτη ύλη που προσφέρει το λατομείο η εταιρεία αναπτύχθηκε με σταθερά βήματα.

Πανοραμική φωτογραφία του Λατομείου

Το 2006 η «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» ανανέωσε πλήρως τον εξοπλισμό της. Σήμερα διαθέτει την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία στην εξόρυξη μαρμάρων και εισέρχεται εκ νέου στην αγορά με σκοπό να κατακτήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στο εμπόριο της λευκής και ημίλευκης Κρυσταλλίνας Νάξου.

Επιπλέον στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της Κρυσταλλίνας Νάξου ως υλικού με ιδιότητες που το καθιστούν μοναδικό στον κόσμο όχι μόνο ως οικοδομικό υλικό, αλλά και ως μέσο για την πραγματοποίηση έργων μαρμαρογλυπτικής τέχνης.

Πανοραμική φωτογραφία του Λατομείου