Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Η εταιρεία

Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» ιδρύθηκε το 1991 και η κύρια δραστηριότητά της είναι η εξόρυξη και η εμπορία όγκων μαρμάρου ως ακατέργαστη πρώτη ύλη. Η εταιρεία εδρεύει στον Κυνίδαρο της Νάξου και προμηθεύει πελάτες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πανοραμική άποψη του Κυνίδαρου

Κυνίδαρος, ένα κατεξοχήν λατομικό χωριό

Ο ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Νίκος Καρποντίνης. Ξεκίνησε να εργάζεται σε λατομείο μαρμάρων από την ηλικία των 15 ετών. Με το πέρασμα των χρόνων και με τη συνεχή εργασία του σε διάφορα λατομεία (Νάξο, Διόνυσο, Πεντέλη) ωρίμασε μέσα του το όραμα για ένα δικό του λατομείο στη Νάξο.

Το όραμα του έγινε πραγματικότητα όταν το 1990 καλεί τα αδέλφια του Μανούσο και Αποστόλη και τους προτείνει να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρου Νάξου.

Φωτογραφία του Νίκου Καρποντίνη να οδηγεί έναν εκσκαφέα

Νίκος Καρποντίνης, Νάξος 1972

Φωτογραφία του Αποστόλη και του Μανούσου στα πρώτα κοψίματα του βουνού

Ο Αποστόλης και ο Μανούσος στα πρώτα κοψίματα του βουνού, 1993

Η «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» είναι η πρώτη εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρου που ιδρύθηκε από ντόπιους ιδιοκτήτες μετά από 40 χρόνια λειτουργίας λατομείων μαρμάρου στη Νάξο.

Η έλλειψη κεφαλαίων για μεγάλες επενδύσεις αντισταθμίστηκε από την πολύχρονη πείρα και τη σκληρή προσωπική εργασία. Χάρη σ΄ αυτά αλλά και στην καλή πρώτη ύλη που προσφέρει το λατομείο η εταιρεία αναπτύχθηκε με σταθερά βήματα.

Πανοραμική φωτογραφία του Λατομείου

Το 2005 ο γιος του Νίκου Καρποντίνη, Γιάννης αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας και την επόμενη χρονιά η «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» ανανεώνει πλήρως το μηχανικό εξοπλισμό της.

Το 2019 και 2020 με νέες επενδύσεις αναβαθμίζει και πάλι τις εγκαταστάσεις της. Έτσι διαθέτει την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία στην εξόρυξη μαρμάρων και το σημαντικότερο: μια ομάδα από έμπειρους τεχνίτες-λατόμους.

Στο πέρασμα του χρόνου η εταιρεία μας έχει θεμελιώσει δυνατούς δεσμούς με τους πελάτες της, που υπερβαίνουν τη στενή έννοια της σχέσης προμηθευτή-πελάτη.

Με σεβασμό προς το λατομείο και τους εργαζόμενους, την ορθολογική εκμετάλλευση και την βαθεία συνείδηση ότι το μάρμαρο δεν είναι αστείρευτο, φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι η σταθερή προμήθεια των πελατών μας και η ικανοποίηση των αναγκών τους απρόσκοπτα, χωρίς την κακοποίηση του βουνού και την πίεση των ανθρώπων του.

Επιπλέον στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της Κρυσταλλίνας Νάξου ως υλικού με ιδιότητες που το καθιστούν μοναδικό στον κόσμο όχι μόνο ως οικοδομικό υλικό, αλλά και ως μέσο για την πραγματοποίηση έργων μαρμαρογλυπτικής τέχνης. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό «Κυκλαδία ΚΟΙΝΣΕΠ» διοργανώνουμε από το 2018 και κάθε χρόνο το «Συμπόσιο Γλυπτικής Ναξιακού Μαρμάρου». Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη μαρμαρογλυπτική και τους συνεργάτες μας σ’ αυτό τον τομέα.

Πανοραμική φωτογραφία του Λατομείου