Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

3ο Συμπόσιο Γλυπτικής στη Νάξο (2020)

3ο Συμπόσιο Γλυπτικής στη Νάξο (2020)

Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2020 συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά ο Θεσμός του Συμπόσιου Γλυπτικής με Ναξιακό Μάρμαρο,που διοργανώνεται από την Κυκλαδία στον Δαμαλά της Νάξου σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γλύπτη Δημήτρη Βάρσου.

Το συμπόσιο φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά από δράσεις στον τομέα της γλυπτικής με πυρήνα το ναξιακό μάρμαρο,που θα επαναλαμβάνονται ετησίως στην Νάξο αποτελώντας ουσιαστικό πολιτιστικό θεσμό για το νησί.

Ο ανοιχτός στο κοινό χώρος του Συμποσίου, η αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών με την τοπική κοινωνία, τα έργα και η τοποθέτηση τους σε δημόσιο χώρο, όλα μαζί πλέκουν έναν ιστό πολλαπλών ερεθισμάτων. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και να έρθουν σε άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες και το αντικείμενό τους. Τέλος, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της τέχνης από κοντά.

Στο συμπόσιο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Δημήτρης Βάθης / Δημήτρης Βάρσος / Πέτρος Δριτσώνας / Ελένη Καπίρη / Όλγα Πλαστήρα / Χρήστος Ρηγανάς / Tom von Kaenel / Άγγελος Ζάβαλης / Δήμητρα Μουρτζίνη

« Πίσω στις Δράσεις