Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Χορηγία του Πύργου Μπαζαίου και του Φεστιβάλ Νάξου (2007)

Λογότυπος του Πύργου Μπαζαίου

Tο Φεστιβάλ Νάξου στον πύργο Μπαζαίου, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2001, ως μια παράτολμη και ευφάνταστη ιδέα, να μετουσιωθεί ένα εξαιρετικό διατηρητέο μνημείο, του 17ου αιώνα, στο σημερινό ανάλογο της λειτουργίας για την οποία οικοδομήθηκε, σε ναό τέχνης παιδείας και πολιτισμού.

Ο κατάλογος της έκθεσης

Το 2007 με έναυσμα τα μαρμαρόγλυπτα του Κυκλαδικού πολιτισμού, σύγχρονα έργα του Γερμανού γλύπτη Ingbert Brunk και μελλοντολογικά αερόπλαστα του καινοτόμου καλλιτέχνη Ιωάννη Μιχαλούδη, συνθέτουν την πρωτότυπη έκθεση, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΑΙΩΝ σε συνεργασία με το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου 2007.

Μέσα από την συνδυασμένη παρουσίαση των έργων αναδύεται η αστείρευτη επιρροή, που ασκεί η διαχρονική αισθητική του Κυκλαδικού Πολιτισμού στη σύγχρονη Τέχνη, χωρίς να λησμονείται ότι η σύνθετη σημασία των αρχαίων αντικειμένων, η λειτουργία και ο συμβολισμός τους τα διαφοροποιεί από τα έργα τέχνης με τη σύγχρονη έννοια.

Έκθεση ιδιαίτερης αισθητικής αντίληψης, φιλοξενείται σ’ ένα χώρο πρόσφορο να αγκαλιάσει τoν αναστοχασμό του εγχειρήματος και να μετατρέψει τη θέασή του σε μοναδική εμπειρία.

Έργα των καλλιτεχνών της έκθεσης

Από το 2007 η «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» υποστηρίζει τις δράσεις του «Πύργου Μπαζαίου» και το «Φεστιβάλ Νάξου».

Επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του «Πύργου Μπαζαίου» για περισσότερες λεπτομέρειες.

« Πίσω στις Δράσεις