Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Η Αριάδνη στη Νάξο (2004)

Το 2004 η «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» σε συνεργασία με το Γερμανό γλύπτη και καθηγητή Wolf Bröll και το σκιστήριο μαρμάρων «ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ και ΥΙΟΙ Ο.Ε.» προτείνουν στο Δήμο Νάξου να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός γλυπτού που θα στολίσει το λιμάνι της Νάξου και ειδικότερα το δρόμο προς την Πορτάρα.

Η «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» προσφέρει την πρώτη ύλη και η «ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.» τον εξοπλισμό για την επεξεργασία του μαρμάρου. Η πρόταση γίνεται δεκτή από το Δήμο Νάξου και τον Ιούνιο του 2004 ο Wolf Bröll έρχεται στη Νάξο.

Στιγμιότυπα από τη δημιουργία του έργου «Η Αριάδνη στη Νάξο»
Ο Νίκος Καρποντίνης και ο Wolf Bröll ψάχνουν τον κατάλληλο όγκο Η επιλογή οριστικοποιείται Η πέτρα φτάνει στο εργοστάσιο ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ Τα πρώτα σχέδια του καλλιτέχνη Τα πρώτα κοψίματα με δίσκο
Τα πρώτα κοψίματα με δίσκο Το πρώτο στάδιο ολοκληρώνεται Καλέμι και σφυρί για τις λεπτομέρειες Το γλυπτό στη δεύτερη φάση Λεπτομέρεια από το γλυπτό στη δεύτερη φάση
Ο Wolf Bröll με το τριβείο στο τελευταίο στάδιο Λίγο πριν την ολοκλήρωση Ο Νίκος Καρποντίνης με το ολοκληρωμένο γλυπτό Ο Wolf Bröll και ο τότε Δήμαρχος Νάξου Βασ. Κόκκοτας δίπλα στα γλυπτό Ο Νίκος Καρποντίνης δίπλα στην τοποθετημένη πλέον «Αριάδνη στη Νάξο»

Έτσι από τον Αύγουστο του 2004 το γλυπτό «Η Αριάδνη στη Νάξο» στέκει στο δρόμο προς το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού, την Πορτάρα της Νάξου, θυμίζοντας σε όλους το πέρασμα της Αριάδνης από το νησί αλλά και τη μεγάλη επίδραση που έχει το μάρμαρο στην ιστορία του τόπου.

Πανοραμική φωτογραφία του έργου «Η Αριάδνη στη Νάξο» με φόντο την Πορτάρα της Νάξου.

Βίντεο: Η Αριάδνη της Νάξου στο πέρασμα του χρόνου

Δείτε ένα βίντεο με την Αριάδνη της Νάξου στο πέρασμα του χρόνου. Επιλέξτε την έκδοση για Apple QuickTime Player ή για Windows Media Player.

« Πίσω στις Δράσεις