Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Η Αφροδίτη της Νάξου (2009)

Πριν από 15 χρόνια, όταν ο René Küng επισκέφτηκε τη Νάξο για πρώτη φορά, εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός γλυπτού που θα παρέμενε στον τόπο του. Ακριβώς σαν τον Κούρο των Μελάνων, που παραμένει στον τόπο δημιουργίας του πάνω από 2500 χρόνια.

Η αρχική του ιδέα ενισχύθηκε κατά τις επισκέψεις του στη Νάξο το 2005 και 2006 και οριστικοποιήθηκε στην ακόλουθη ιδέα: ένα σύμβολο για την Αφροδίτη, σε μια ερημική παραλία, μπροστά στη θάλασσα. Θα ήταν ένα τριγωνικό μάρμαρο που θα στηρίζεται στη μια του γωνία, ενώ στην πάνω πλευρά του θα χαραχτούν καμπυλωτά κύματα που θα συμβολίζουν ταυτόχρονα τη θηλυκότητα και τη θάλασσα.

Το 2008 δημιούργησε και εγκατέστησε ένα μικρότερων διαστάσεων γλυπτό στη Μουτσούνα της Νάξου, από μάρμαρο που προσέφερε η εταιρεία μας. Ο τίτλος του «Φόρος Τιμής στην Αφροδίτη».

Στιγμιότυπα από τη δημιουργία του έργου «Η Αφροδίτη της Νάξου»

Το 2009 βρέθηκε η ιδανική τοποθεσία για την τελική εκδοχή της «Αφροδίτης της Νάξου», διαστάσεων 2m x 3.5m. Κατά τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2009, ο René Küng επέλεξε το μάρμαρο, το τοποθέτησε και δούλεψε πάνω του στη θέση Αζαλάς στη Νάξο, όπου και παραμένει ατενίζοντας το Αιγαίο.

Πανοραμική φωτογραφία του έργου «Η Αφροδίτη της Νάξου»

« Πίσω στις Δράσεις