Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Διεθνές Φεστιβάλ Αξία - Μεσογείου Υπόσχεση (2011)

Διεθνές Φεστιβάλ Αξία - Μεσογείου Υπόσχεση (2011)

Από το 2010 η εταιρεία μας “ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ – ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.” είναι υποστηρικτής του AXIA FESTIVAL-Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής, Τέχνης και Λόγου.

Το «3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αξία» της Νάξου θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο (11-18/8) και επιφυλάσσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μουσικολόγος-κριτικός μουσικής Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας, που είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ και συνιδρυτής του θεσμού μαζί με τους διακεκριμένους κεραμίστες και υπεύθυνους διοργάνωσης Alexander Reichardt και Katharina Bolesch, «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φέτος θα παρουσιάσουμε στο κοινό του φεστιβάλ τους σημαντικούς σολίστ Nigel Shore, κορυφαίο ερμηνευτή του όμποε και για πολλά χρόνια στενού συνεργάτη του Herbert von Karajan στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, Hans Limburg, θαυμάσιο συνθέτη, κιθαρίστα και τραγουδιστή, τους διαπρεπείς μουσικούς της Jazz Keiko McNamara, πιάνο-τραγούδι, και Hakan Borjeson, βιολί, τον Στάθη Μαυρομάτη, βραβευμένο σαξοφωνίστα, Σταύρο Διαμαντόπουλο, εξαίρετο πιανίστα με μεγάλη δραστηριότητα στη Βρετανία, και άλλους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, σε αυτό θα λάβουν μέρος και ταλαντούχοι υπότροφοί του που έχουν κερδίσει διεθνείς διαγωνισμούς».

Εκτός από τη μουσική δίνεται μεγάλη σημασία φέτος και σε θέματα περιβαλλοντολογικά και οικολογικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επίκαιρα. Επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι οι Pierre-Yves Cousteau, γιός του σπουδαίου εξερευνητή των θαλασσών Jacques Cousteau και Δρ. Χρήστος Ζερεφός, περιβαλλοντολόγος και ακαδημαϊκός. Θα υπάρξει έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό του Cousteau και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Επίσης, στις 11/8, στο Χαλκί, θα εγκαινιαστεί έκθεση του γνωστού ζωγράφου Απόστολου Χαντζαρά. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα λάβει χώρα και η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία Gina Bachauer με τη συμμετοχή εκλεκτών καθηγητών και σπουδαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συναυλίες, διαλέξεις και εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της Νάξου και στο Χαλκί. Μεγάλος υποστηρικτής του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Νάξου».

Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας, Ιδρυτής-καλλιτεχνικός διευθυντής Alexander Reichardt, Katharina Bolesch, Ιδρυτές-γενικοί διευθυντές

Επισκεφθείτε το διαδυκτιακό τόπο του «AXIA FESTIVAL» για περισσότερες λεπτομέρειες.

« Πίσω στις Δράσεις