Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (2011)

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (2011)

To 2011 η εταιρεία μας σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών “Συν+Αξία” διοργάνωσε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Νάξο. Το νησί μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μουσικό θεσμό της Ευρώπης που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 22 χώρες.

Οι εκδηλώσεις του δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής αποσκοπούν στο να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν συναυλίες από όλα τα είδη μουσικής και να ακουστούν με ίσες ευκαιρίες καταξιωμένοι επαγγελματίες και φιλόδοξοι ερασιτέχνες.

Παρόλο που η Γιορτή διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας πετύχαμε να φιλοξενήσουμε σημαντικούς καλλιτέχνες, μπάντες από άλλες πόλεις, τοπικούς καλλιτέχνες και ανερχόμενους νέους μουσικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο φάσμα της Μουσικής.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συναυλίες:

Την πρώτη ημέρα, Τρίτη 21 Ιουνίου:

Τη δεύτερη ημέρα, Τετάρτη 22 Ιουνίου:

Όλες οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Πλατεία Μανδηλαρά στην Παραλία της Χώρας. Με ώρα έναρξης τις 20:00 και με διάρκεια πάνω από 6 ώρες κάθε ημέρα, η Νάξος μπήκε στο ρυθμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής δυναμικά.

Ως διοργανωτές νιώθουμε ότι επιτύχαμε, όχι μόνο επειδή η διοργάνωση εξελίχθηκε ομαλά και η συμμετοχή του κόσμου ήταν σημαντική, αλλά επιπλέον επειδή αρκετοί νέοι από το νησί μας εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής του επόμενου έτους. Μάλιστα μια μπάντα από νέους της Νάξου πήρε την πρωτοβουλία και μετά το κλείσιμο της δεύτερης ημέρας ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε μερικά κομμάτια. Ήταν το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα του διήμερου.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της Νάξου και τους επισκέπτες της για τη συμμετοχή τους και τα θετικά σχόλιά τους. Τελικά η μουσική μπορεί και κατάφερε να αφήσουμε έστω και για λίγο στην άκρη τα προβλήματά μας και να αφεθούμε στους ρυθμούς της.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς για τη βοήθειά τους: