Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στη Νάξο (2018)

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στη Νάξο (2018)

Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής με ναξιακό μάρμαρο πραγματοποιήθηκε στις Εγγαρές Νάξου από τις 20/8/2018 έως τις 31/8/2018. Το Συμπόσιο διοργάνωσε ο Ανεξάρτητος μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός Κυκλαδία σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γλύπτη Δημήτρη Βάρσου (Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ξυλογλυπτικής ΑΣΚΤ 2002-2008).

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:

Βάρσος Δημήτρης - Γλύπτης (ΑΣΚΤ) / Δριτσώνας Πέτρος - Γλύπτης (ΑΣΚΤ) / Λαζοπούλου Χριστιάνα – Γλύπτρια (ΑΣΚΤ) / Παπαγεωργίου Χριστίνα – Γλύπτρια, Αρχιτέκτων (ΑΣΚΤ-ΑΠΘ) / Πλαστήρα Όλγα – Γλύπτρια (Carrara Ιταλία) / Ρηγανάς Χρήστος - Γλύπτης(ΑΣΚΤ)

καλεσμένος καλλιτέχνης: Necmi Aydin Sahtariadis

Στα πλαίσια του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις - ομιλίες - προβολές με θέματα σχετικά με την καλλιτεχνική δημιουργία και ειδικά για τη γλυπτική στο μάρμαρο, ξυλογλυπτική, χαλκοχυτική, χαρακτική κλπ. Επίσης και διάφορες άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως μουσικές βραδιές με συμμετοχή ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών καθώς και επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νάξου.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν μόνιμα στον προαύλιο χώρο της Κυκλαδίας .

Είναι τιμή μας που προσφέραμε τα μάρμαρα για το συμπόσιο και ελπίζουμε η διοργάνωση να επαναληφθεί και να καθιερωθεί!

Φωτογραφίες: Necmi Aydin Sahtariadis

« Πίσω στις Δράσεις