Αν και το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, έχει φτιαχτεί για να φαίνεται από φυλλομετρητές (browser) που υποστηρίζουν διεθνή πρότυπα σχεδίασης. Αν είναι δυνατόν σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε τον φυλλομετρητή σας σε έναν πιο πρόσφατο, όπως τον Firefox, τον Opera, τον Safari ή και άλλους.

Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου (2010)

Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου (2010)

Ο Κυνίδαρος της Νάξου είναι συνυφασμένος με τα μάρμαρα και την εξόρυξή τους, που αποτελεί τη βασική δραστηριότητα των κατοίκων του. Μια εξίσου σημαντική πτυχή της ζωής των Κυνιδαριωτών όμως είναι ο χορός και τη μουσική. «Τα παιδιά στον Κυνίδαρο πρώτα μαθαίνουν να χορεύουν και μετά να περπατούν», λέει η παράδοση. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου ο Κυνίδαρος έχει συνδέσει το όνομά του με το γλέντι και το χορό.

Το 2010 και μετά από πρόταση της εταιρείας μας προς τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού “Άγιος Γεώργιος” και “Ο Απίκραντος” διοργανώθηκε το πολιτιστικό διήμερο με τίτλο “Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου”.

Η διοργάνωση περιλάμβανε δύο δράσεις: α) Τη Δευτέρα 02 Αυγούστου: Εργαστήρι Χορού και Ακροβατικών για μικρούς και μεγάλους και β) Την Τρίτη 03 Αυγούστου: Χοροθεατρική Παράσταση «Arriba» από την ομάδα «κι όμΩς κινείται» .

Ο στόχος μας ήταν να δώσουμε το εναρκτήριο λάκτισμα, να βάλουμε το σπόρο για τη δημιουργία μιας δυναμικής που θα οδηγήσει στην διοργάνωση ενός ετήσιου θεσμού όπου θα παρουσιάζονται όχι μόνο παραδοσιακοί χοροί αλλά και σύγχρονες χορογραφίες και χοροί από άλλες χώρες.

Επίσης στόχος μας είναι οι ομάδες και οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν, όχι μόνο να παρουσιάζουν τους χορούς τους αλλά και να δίνουν δωρεάν μαθήματα- εργαστήρια χορού για παιδιά και μεγάλους. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες μας δε θα περιορίζονται μόνο στην παρακολούθηση των χορευτικών αλλά θα έρχονται σε άμεση επαφή με τους χορευτές και τους μουσικούς και θα μοιράζονται τη χαρά της συμμετοχής στο χορό μαζί τους.

Πράγματι σε αυτό το διήμερο το κοινό που αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη διοργάνωση απόλαυσε την ομάδα «κι όμΩς κινείται» επί σκηνής αλλά και χόρεψε μαζί της.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι με στόχο να γίνει τριήμερο χορευτικών εκδηλώσεων.

« Πίσω στις Δράσεις